Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як користуватися паяльником для страз, актуальність пріміненія

На сьогоднішній день прийоми рукоділля розвинулися до неймовірного рівня. Майстри швейної справи з легкістю можуть зайнятися декоруванням виробів завдяки паяльнику для страз. Цей зручний інструмент здатний прикріпити яскраві дрібні деталі до будь-якої тканини, при цьому збільшуючи точність нанесення об'єкта.

Завдяки паяльнику можна виконати прикріплення страз, не використовуючи зайві тривалі процедури. Інструмент здатний значно скоротити витрачений час на декорування, що дуже важливо в швейному справі. Адже іноді необхідно приклеїти більше 1 тис блискучих кристалів зі скла на плаття, костюм або будь-який інший елемент одягу.

 

актуальність інструменту

 

За допомогою термоаплікатора можна викладати будь-який малюнок з блискучих елементів на різних матеріалах. В тому числі таких тканин, для яких праска протипоказаний, а саме:

 

  • оксамит;
  • замш;
  • шифон.

 

 payalnyk-dlya-straz-shveinyisvit-1

Також інструмент можна використовувати в важкодоступних місцях вироби, не порушуючи його структуру. Завдяки спеціально розробленим насадок, при використанні паяльника відбувається рівномірне нагрівання кристалів і декорованих елементів. Кріплення стає якісніше. Імовірність відклеювання стає мінімальним.

При виборі страз краще звернути увагу на термостійкі вироби. Вони створені зі спеціального скла, здатного витримати високі температури. До таких відносяться усіма відомі кристали Сваровскі, але можна знайти і більш дешеві аналоги. При нагріванні нанесений з внутрішньої сторони клей плавиться, і дає можливість приєднати страз до тканини.

 

застосування термоаплікатора

 

Перш ніж приступати до процесу склеювання необхідно підібрати потрібну насадку, яка підійде до розмірів страз. Після того, як переконалися відповідно діаметру, потрібно викласти кристали скляній стороною вгору. Після чого нагрітим паяльником береться один страз і щільно притискається до поверхні тканини. Тримати термоаплікатор потрібно до тих пір, поки кристали не приклеїться. Таким методом крок за кроком викладається весь запланований малюнок.

pajalniki-dlja-straz-primenenija-shveinyisvit-2

Якщо тканина дозволяє, то можна для закріплення додатково пройтися плоскою насадкою із зворотного боку матеріалу. Таким чином, клей сильніше вбереться, і стрази будуть триматися міцніше. Якщо насадка відсутня, то можна пройтися по всьому викладеному малюнку праскою з парою. Для делікатних тканин рекомендується використовувати марлю. Після цих процесів вашому шедевру НЕ буде страшна ніяка прання.