Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Тканина кулірка - переваги і недоліки

Напевно, не всі знайомі з такою назвою тканини як кулірка, але дуже багато її бачили і навіть носили і носять на собі як різний одяг. Цю тканину можна віднести до трикотажу. Але трикотаж - це не назва, а особливе плетіння.

Кулірна тканину дуже тонкий і легкий трикотаж. Головна і основна її складова - це бавовна, синтетичних добавок в цьому матеріалі не більше 10%. Сфера використання кулірка дуже обширна. За формою петлі в цій тканини все рівні і однакові.

Кулірна тканину легко розпускається, добре розтягується тільки по ширині, а по довжині практично не тягнеться. Це властивість надає тканині довговічну носку, навіть при тривалому використанні.

Така тканина складається з однієї нитки, з якої вона плентається. Можна створювати цю матерію ручним способом, а можна і за допомогою машинки. Основа у кулірка двостороння: лицьова сторона являє собою візерунок з кісок і злегка блищить, а зворотний бік - у вигляді цеглинок.

kulirka-neobychnyj-material-1

Таке плетіння називається лицьовій гладдю. Це найпростіший вид плетіння. На його основі створюються більш складні і витіюваті візерунки.

Кулірка підійде як для легких літніх суконь, так і для пошиття білизни.

Переваги тканини

До переваг можна віднести:

  1. повітропроникність тканини
  2. екологічність
  3. Не потребує постійної прасування
  4. Дуже приємна до тіла
  5. Проста у догляді
  6. красива зовні
  7. Недорога по ціновій політиці
  8. досить міцна
  9. Добре розтягується по горизонталі і майже не тягнеться по вертикалі
  10. еластична
  11. Представлена в великій кількості квітів.

Недолік у цього матеріалу один - може сісти, якщо з нею неправильно звертатися.

Догляд за тканиною кулірка

Такий матеріал вимагає дуже дбайливого поводження. Прати її краще при 30 градусах і при делікатному режимі, краще використовувати ручне прання. Якщо перете в машинці, не змішуйте з синтетичними тканинами і не заповнюйте машинку більше, ніж наполовину. Використовуйте щадні кошти при пранні, а при полосканні - обов'язково додавати кондиціонер. Сушити рекомендується вертикально і не під прямими сонячними променями. Гладити тканина не обов'язково.

Застосування кулірка

Ця тканина має широке застосування в наш час. Буде хороша для шкарпетки навесні і влітку. З кулірка шиють в основному одяг для малюків. Але одяг для дорослих теж дуже приємно і зручно носити. Однак з кулірка виходить дуже гідна одяг на вихід. Навіть сукні з цієї тканини виходять досить приталені і сексуальні.