Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Денім - відміну від джинсової тканини

Більшість людей зустрічаючи на прилавку магазина вироби з тканини денім, плутають їх з джинсами. При цьому існує безліч відмінностей, за якими можна розпізнати ці два абсолютно різних матеріалу. Але, важливо знати ці відмінності.

виробництво деніму

Для того щоб створити цей вид матеріалу, як початково сировини використовується особливий вид бавовни. На сьогоднішній день його вирощують тільки в трьох країнах світу - Сполучених Штатах Америки, Туркменістані та Єгипті. Головним позитивним якістю цієї рослини є те, що з нього виходять досить довгі волокна, які досягають семи сантиметрів. На частку світових поставок всіх тканин, цей сорт бавовни займає 7% від загальної кількості.

Також, використовуються і інші види рослини, хоча їх вартість істотно нижче. Їх успішно переправляють з:

  1. Мексики. Бавовна з цієї країни дозволяє виробляти денім з гладкою поверхнею. Довжина волокна досягає не більше 2,5 см.
  2. Зімбабве. Це один з найдешевших видів бавовни, який дозволяє виробникам істотно заощадити на створенні матеріалу, а тому здешевити одяг.
  3. Індії та Азії. Найпоширеніший варіант, який має на увазі створення дешевих виробів.
  4. США. Цей бавовна є найдорожчим і користується популярність у багатьох відомих марок одягу.

Також слід зазначити і можливість отримання особливого відтінку готової продукції. Для того щоб отримати яскраве виріб береться пряжа, яка проходити не менше 10 циклів фарбування і подальшого висихання.

Вважається, що дійсно якісний одяг з деніму, практично не сідає після прання. У речах з дешевого бавовни присутній целюлоза, яка скріплює тканину.

характеристики матеріалу

Денім - тканий матеріал. Він має досить видатною міцністю. Досягається такий показник за допомогою використання продукції тільки самого вищого класу. При цьому створюється особливе плетіння, яке утворює ще більш міцну тканину.

Головною відмінністю якісного одягу вважається зворотний бік. Вона повинна залишатися завжди білого кольору, навіть якщо лицьова має яскравий відтінок. Найбільш якісні вироби виходять різного відтінку синього кольору.

Перші істотні кроки в створенні якісного одягу були зроблені ще в 1964 році, а компанія, що використала цю тканину, до сих пір є лідерів продажів.