Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Який матеріал необхідний для пошиття дитячого одягу

Слід розуміти, що речі, які безпосередньо торкаються до тіла дитини, можуть безпосередньо впливати на його організм. Про це необхідно замислюватися в процесі вибору одягу для малюка. Ясна річ, що найкраще робити ставку на натуральні тканини. Деякі батьки намагаються якомога красивіше одягати свою дитину в ранньому віці. Саме тому в першу чергу вони звертають увагу на зовнішній вигляд речей, тим самим забуваючи про їхню якість.

Натуральні тканини, оптимально відповідні для виготовлення дитячого одягу:

  • вовна;
  • бавовна;
  • льон;
  • махра;
  • шовк;
  • бамбукове волокно.

Всі без винятку вищевказані тканини володіють природним походженням. Головна їхня перевага полягає в тому, що вони не здатні завдавати шкоди організму дитини та її шкірних покривів. Лише синтетичні матеріали можуть при певних обставинах викликати алергічну реакцію, але використання натуральних матеріалів мінімізує таку ймовірність.

альтернативні варіанти

Поступово все більшої популярності набуває трикотажне бавовняне полотно, яке також активно використовується для виготовлення різноманітної дитячого одягу. Відповідні матеріали поділяються на деякі підгрупи. Серед них в першу чергу необхідно виділити футер, рібану, інтерлок і кулірка. Перед покупкою одягу з цих матеріалів в обов'язковому порядку необхідно уточнити частку вмісту в них бавовни. Якщо цей показник є стовідсотковим, то сміливо можна здійснювати покупку.

штучні тканини

Всупереч численним попередженням справедливості заради слід зазначити, що деякі штучні тканини все ж можуть використовуватися в якості сировини для виробництва дитячого одягу. Правда, список таких варіантів все ж є обмеженим. Мова в даній ситуації йде про флісі, віскоза і велсофт.