Понеділок 9:00 - 16:00 Вівторок 9:00 - 17:00 Середа 9:00 - 17:00 Четвер 9:00 - 17:00 П'ятниця 9:00 - 17:00 Субота 9:00 - 17:00 Неділя 9:00 - 15:00

Як гладити сорочку з довгим рукавом

Діловий стиль в одязі має на увазі обов'язкове використання сорочки з довгим рукавом. Але, далеко не кожна господиня знає, як грамотно провести її прасування. Як показує практика, цей процес досить складний, і ми постараємося максимально розкрити секрет правильних дій.

7 головних правил

Всього існує 7 основних прийомів, які полегшать проробляти процедуру:

  1. Перші дії слід проводити зі спинки. Рукава вироби гладять в останню чергу. Це обумовлено тим, що до закінчення процесу вони просто втратять той зовнішній вигляд, який їм віддавався. Комір можна починати обробляти праскою в будь-який зручний момент.
  2. Деякі домогосподарки рекомендують починати прасування саме з рукавом, але при цьому слід дотримуватися суворого порядок дій. М'яті ділянки поступово піддаються обробці парою, акуратно переходячи до наступної частини.
  3. Спершу необхідно пропрасувати праву сторону. Носик праски акуратно заводиться між гудзиками. Поспішати при виконанні цього процесу не потрібно.
  4. Далі обробляється спинка. Особлива увага приділяється швах і виточки.
  5. Аналогічні дії 3 пункту проводяться з лівою стороною сорочки.
  6. Особлива увага приділяється кокетці і плічках. Найкращим варіантом вважається прасування при свешеннимі одязі з прасувальної дошки. При цьому не піддаються обробці складки залишаються незачепленими.
  7. Далі пропрасовується воріт і рукава.

Прасування рукавів

Саме рукава стають найскладнішою частина сорочки в момент прасування. Вони мають складну форму і невеликий розмір. Щоб полегшити собі завдання, разом з дошкою для прасування рекомендується купити спеціальну насадку. Альтернативною заміною вважається край гладильного пристосування. Тільки таким способом вдається досягти ідеальної гладкості поверхні.

Насамперед слід помістити рукав сорочки уздовж прасувальної дошки. Процес прасування починається з манжети. Гудзик необхідно розстебнути. Насамперед обробляється зовнішня сторона, а потім лицьова.

Далі рукав пропрасовують по шву, починаючи від внутрішнього. Далі сорочка перевертається і процес починається знову, обов'язково дотримуючись того ж напрямку. Слід переконатися в тому, щоб праска не доходив до країв вироби. Використання насадки на увазі прискорення проведення робіт і підвищення ефективності результату.